zondag 23 oktober 2011

Zondag Wereldreis


Jup, we gaan nog even door met themadagen. Vanaf heden maken we op zondag een trip langs de beste vintage dealers wereldwijd. Leuk he?


Gespot bij 10PastTen.com: Rolex Daytona #16528 Porcelain

Onze eerste tussenstop is San Francisco waar 10PastTen gevestigd is. Eigenlijk doen we grootmeester Eric Ku (gekroond de Vintage Rolex Super Dealer door Hodinkee) tekort met deze neo-vintage. Maar wat is 'ie mooi!

De Daytona is een onbetwiste klassieker. Al vanaf de vroege dagen van het fenomeen 'polshorloges verzamelen' (eind jaren '80) is het een model met een mythische status. Het is geen geheim dat het met name de handopwinders zijn die het hart van de liefhebber sneller doen kloppen, maar ook vroege modellen uit de 1652x serie hebben hun eigen plek in de verzamelaarswereld weten te veroveren.

Laten we het kort houden; de meest bijzondere modellen uit deze serie zijn diegene met de zogenaamde Porcelain wijzerplaten, welke ca. één jaar geleverd werden, zo omstreeks '88. Door de bijzondere afwerking heeft de wijzerplaat een gloed die doet denken aan porcelein of emaille wijzerplaten van weleer. Bloedmooi. Uiteraard zijn het de stalen uitvoeringen die het meest geliefd zijn, maar PoaG heeft een zwak voor goud...


Gespot bij BrevetWatches.de: Omega Railmaster #2914-6

Onze tweede tussenstop is Düsseldorf, de stad van de Kö, sushi én BrevetWatches.

Net als Rolex begon ook Omega eind jaren '50 met het aanbieden van horloges voor specifieke doelgroepen en/of activiteiten; de Seamaster, Speedmaster en Railmaster, later nog aangevuld met de Flightmaster. De Railmaster was het model dat was voorzien van extra bescherming tegen magnetische velden, analoog aan concurrenten als de Milgauss en Ingenieur.

De Railmaster van BrevetWatches is een -6 en heeft dus helaas niet de mooie pijlwijzers die de eerdere uitvoeringen wel hebben. Het blijft echter een schoonheid. Subtiel & bijzonder.

Gespot bij BJSonline.com: Rolex Military Submariner #5513

Van Düdo naar Londen!

BJSonline is de ongekroonde koning van de Submariners & Seadwellers, en dan met name van de Comex en militaire uitvoeringen. Mogen we aannemen dat u bekend bent met de geschiedenis van de Mil-Sub? Ok, dan houden we het bij de woorden van Kamal;

Model No.: 5513 Circa 1972 and Issued 1976 with Rolex UK Authentication Papers
Stainless steel automatic wristwatch made for the British Special Boat Squadron. Has mint 10/10 Military issue black dial with original Military Gladiator hands and Military bezel. The dial is marked with a large T which signfies that the dial uses extra tritium and these are reserved solely for the British Armed Forces.

Comes with excellent provenance as it was purchased directly from an Ex-SBS Officer. With authentication letter from Rolex UK dated October 2006 confirming that the Military Submariner was delivered to HM Dock Davenport in march 1981. Also comes with Rolex Sevice Papers dated October 2008.

Along with the Comex Submariner ref 5514 and the Single Red Seadweller ref 1665, the Military Submariner issued for the Special Boat Squadron is highly treasured by the serious Rolex collector.

There are 3 series of the Navy Military Submariner:-

1) Standard ref 5513
2) Double ref 5513/5517 (5513 on case and back:5517 on a lug)
3) Unique ref 5517



Tasje erbij meneer?

Gespot bij Robert Maron: Patek Philippe Perpetual Calendar #2438

En we zijn weer terug aan de Westcoast!

Robert Maron is een eindbaas. Eerlijk is eerlijk: op zijn Rolexen is af en toe wat af te dingen dus spelen wij op safe en houden we het bij Patek. Gelijk een goede manier om na die sportklappers hierboven aan te tonen dat we best wat klasse hebben hier bij PoaG ;)

De #2438 is een van de meest begeerlijke vintage Pateks. Samen met zijn broertje de #2497 (in tegenstelling tot de #2438 met klikdeksel en niet waterresistant) zijn er nog geen 200 van geproduceerd. #Winning!


Gespot bij Vintage Hour: Tudor Oysterdate Chronograph #7032 Monte Carlo

.. en we eindigen onze reis op het zuidelijk halfrond.

Een van de leukste modellen van Tudor is de Monte Carlo. In tegenstelling tot veel andere Tudors heeft dit model een heel eigen gezicht - 100% jaren '70 en vol karakter. Onlangs bracht Tudor een nieuwe versie van deze klassieker uit, maar zo cool & stijlvol als een oudje wordt het nooit..

Het exemplaar van Vintage Hour heeft een mooie dikke kast en lijkt in eerlijke conditie te verkeren - her en der een spoortje van ouderdom. Wat ons betreft prima.