dinsdag 18 oktober 2011

Tudor Submariner #7924 Big Crown


Gespot bij Cosimo-Online: Tudor Submariner #7924 Big Crown

Tudor is het bescheiden zusje van Rolex, ooit opgericht om een prijsbewust alternatief te bieden. De kasten en banden waren veelal gelijk aan die van Rolex, terwijl de uurwerken van derden betrokken werden.


Het eerste duikhorloge van Tudor was de #7922, welke omstreeks '56 het levenslicht zag. Dit horloge werd aangedreven door kaliber 390, een handopwindbaar uurwerk van Fleurier met een automatische module van Rolex/Tudor. In tegenstelling tot andere Tudors droeg dit model dezelfde naam als zijn Rolex evenknie: Submariner. De #7923 werd waarschijnlijk gelijktijdig geleverd maar had een handopwindbaar uurwerk.

De #7924 verscheen omstreeks '58 ten tonele en de verschillen met zijn voorganger zijn (nog?) onduidelijk. Zowel de #7922 als #7924 zijn geleverd in de combinatie dikke kast/8mm kroon en dunne kast/6mm kroon. Ook de 100m en 200m wijzerplaten duiken op beide referenties op. Gelukkig hebben we Tudorcollector om dit gebied te ontginnen..

De Tudor Submariner van Cosimo heeft de dikke kast met 8mm brevet kroon, de meest begeerlijke configuratie. De Gilt wijzers passen perfect bij de wijzerplaat, al is deze voorzien van Tritium. De band is heerlijk nonchalant.