dinsdag 18 oktober 2011

Leesvoer: Christie's Important Watches 14/11/11


Aanbevolen leesvoer: Christie's Important Watches Monday 14 November 2011

 Christie's heeft voor haar veiling van 14 november een werkelijk schitterende collectie bij elkaar gebracht. Als PoaG met een Keepall vol vijfhonderdjes langs zou gaan zouden we alsnog voor een paar van de moeilijkste keuzes uit ons leven staan. Met name Patek is sterk vertegenwoordigd terwijl de stalen sport-Rolexen relatief schaars zijn. De collectie is echter bijzonder gevarieerd en heeft voor iedere liefhebber wel wat te bieden. Een paar highlights, sommigen voorzien van commentaar;


Lot 26; Rolex Daytona 'Paul Newman' : pure klasse. PoaG rekent op een terugkeer van GOUD!

Lot 42: Patek Philippe Chronograph #1463. Een klassieke schoonheid die door de toepassing van ronde drukknoppen iets stoers krijgt. De #1463 is overigens de enige vintage Patek chronograaf met deze knoppen.

Lot 88: Patek Automatic Perpetual Calendar #3448. Een absoluut plaatje. De eerste in roségoud die -zogezegd- op een veiling wordt aangeboden én voorzien van signatuur van dealer Freccero. Een droom, een absolute droom.

Lot 90: Patek Philippe #96 HU. De #96 was de eerste 'Calatrava' en in deze worltime uitvoering is hij extreem zeldzaam. Klein maar fijn. Een grappig detail is dat Christie's de omzwervingen van dit horloge heeft weten te traceren.

Lot 138: Patek Philippe #565. Patek. Philippe. Staal. 'Nuff said.

Lot 159: Urban Jürgensen Automatic Perpetual Calendar. Goed, we doen er één modern horloge bij. Eerlijk gezegd is het altijd wat gek om moderne horloges in een veiling als deze te zien, helemaal als de betreffende modellen nog gewoon in productie zijn. Voor Urban Jürgensen maken we echter een uitzondering. Pure klasse en bijna ongeëvenaarde afwerking. Petje af.

Lot 174: Rolex Oyster Perpetual Submariner #16618. Goed, we doen allemaal wel of we zulke heertjes zijn, maar diep in ons hart blijven we toch patsers. Wat dan beter dan een gouden Sub? Het was immers één van de eerste luxe sporthorloges. Het hier aangeboden exemplaar heeft bovendien een Lapis Lazulli wijzerplaat en wordt daarmee gelijk een van de meest zeldzame saffier Submariners. Klasse.

Lot 179: Rolex #8382 Emaille Cloisonné. Wat een schitterende wijzerplaat! De emaille cloisonné van Rolex zijn vrijwel zonder uitzondering schitterend en zeldzaam. Ze vangen dan ook hoge prijzen. Deze, met zijn Neptunus afbeelding, is echter bijzonder stoer.


Lot 199: Patek Philippe Perpetual Calendar with Split Seconds Chronograph #5004. De #5004 is een bijzonder horloge. Het model is gebaseerd op de 3970 en dus klein van formaat, maar groots van inborst. In deze roségouden uitvoering met zwarte wijzerplaat is het een absolute schoonheid. Een klassieker.


Lot 247 & lot 301: Patek Philippe #2526. De #2526 is een discreet genoegen. Het eenvoudige doch elegante uiterlijk verraadt amper wat voor schitterend uurwerk er achter de wijzerplaat schuil gaat. Lot 247 heeft de veelgezochte emaille wijzerplaat, terwijl lot 301 een platina kast en wijzerplaat met subtiele diamanten heeft. Welke kiest u?

Dit was slechts een bescheiden selectie, kijk voor meer vooral de volledige catalogus eens door!