dinsdag 18 oktober 2011

Rolex Day-Date #1803


Gespot bij SUBGMT.com: Rolex Day-Date #1803 Milanese, Sigma

De Day-Date is een van onze favoriete horloges. Zeldzaam zijn ze echter niet, dus écht leuk wordt het pas als het horloge in kwestie een (of meerdere) bijzondere kenmerken heeft.

De hier uitgelichte Day-Date komt uit de 1800-serie, de derde generatie Day-Date en de laatste met het geliefde plexiglas en de bolle Pie-Pan wijzerplaat. 1803 is het referentienummer dat bij de gekartelde lunette hoort - de meest gangbare uitvoering.


Bijzonder is dat deze Day-Date uitgevoerd is met de originele en zeldzame milanese band, volgens onze bronnen referentie 7722. Alhoewel deze niet bij eenieder in de smaak zal vallen is het zonder twijfel een bijzondere optie, die we bovendien maar zelden tegenkomen. De wijzerplaat heeft een subtiel linnen-motief en is voorzien van Sigma-signatuur, een aanduiding uit de jaren '70 die aangeeft dat de appliques van echt goud zijn.


Het achterdeksel is voorzien van een Arabische gravure.


In de woorden van SUBGMT.com;

Rolex Day-Date 1803 met plexiglas. Deze automatische Day-Date met Engelse dagaanduiding heeft een wit/grijze "Sigma" wijzerplaat en heeft een Arabische inscriptie achterop, ik heb me laten vertellen dat het iets te maken heeft met een jubileum bij een oliemaatschappij. Horloge komt op een zeldzame Rolex mesh-band, wat dit horloge met een 358XXXX serienummer (1972) een mooie uitstraling geeft. De band is via de sluiting heel lang te maken.