donderdag 20 oktober 2011

Veiling Vrijdag - Antiquorum 23-10-11

Important Modern & Vintage Timepieces, Sunday October 23, 2011, Hong Kong

Want alliteratie is leuk.


'Wij' van PoaG dachten dat het leuk zou zijn om een dag in de week aan veilingen te wijden. We moeten het wel een beetje spannend houden dus vanaf nu hebben we Veiling Vrijdag. Scherp he?

Aangezien Christie's al aan de beurt is geweest (en hoe), was het nu de beurt aan Antiquorum. De eerstvolgende veiling is die van 23 oktober in Hong Kong. Maar goh, viel dat even tegen voor de liefhebber van high-end vintage! De halve catalogus staat vol met modern spul en dat is niet waar we voor kwamen! Zelfs het aanbod vintage Rolex is maar magertjes.. Wat is hier aan de hand?

Antiquorum had altijd een sterke naam, totdat er een paar jaar geleden interne problemen ontstonden en de beroemde oprichter, Osvaldo Patrizzi, de laan uit werd gestuurd. Een juridisch steekspel volgde. Osvaldo Patrizzi richtte een nieuw veilinghuis op. Die laatste is echter inmiddels al weer 'out of business', Patrizzi heeft een hartaanval gehad en ook Antiquorum lijkt de x-factor (populair he..) te zijn verloren.

Uiteraard zitten er wel een páár pareltjes in de veiling. Wij hebben er twee geselecteerd:


Lot 337: Patek Philippe #130 tachymeter & pulsometer in staal

Een werkelijk prachtige chronograaf met een zeer technische uitstraling door de verschillende schalen op de wijzerplaat en de stalen kast.
Lot 367: Vacheron & Constatin #6087 Cornes de Vache

Een elegante chronograaf met rustige wijzerplaat en opvallende 'hoorntjes' bandaanzetten. Cool.