donderdag 27 oktober 2011

Veiling Vrijdag - Antiquorum 13-11-11

Jazeker, het is alweer vrijdag!

In Australië dan. PoaG moet morgen aan de arbeid dus we lopen ietwat op de feiten vooruit.

Ons laatste bericht betreffende Antiquorum was weinig positief. Veel moderne stukken, weinig vintage en dus weinig interessant. Hebben we wellicht te snel geoordeeld?

Het lijkt er wel een beetje op. Een klein beetje dan. In de catalogus van de november-veiling in Genève staan weliswaar wederom véél moderne stukken, maar ook meer vintage dan in Hong Kong. Veel zakhorloges ook, maar daar doet PoaG niet aan. Bewaren ze de mooie vintages soms voor het Europese vasteland? Zo ja, puik plan!

Uiteraard heeft PoaG weer een paar interessante stukken geselecteerd. Om het een beetje spannend te houden hebben we geprobeerd het niet alleen bij PP en RLX te houden.. speciaal voor jullie;

Lot 189: Eberhard Chronograph Multi Scale

Eberhard is een leuk merk, maar in de huidige collectie zit maar weinig wat ons hart sneller doet kloppen. Deze vintage chrono daarentegen is bloedmooi. Een stalen kast van maar liefst 40mm, een zwarte wijzerplaat voorzien van verschillende schalen en een handopwindbaar uurwerk. Een plaatje.

Lot 191: Eberhard Chronograph Split Seconds

Nog zo'n schitterende Eberhard.. Dit horloge is voorzien van split-seconds chronograaf en is daarmee al per definitie COOL. Ook hier meet de kast ca. 40mm, waardoor hij zelfs naar de [belachelijke] huidige maatstaven mooi aan de maat is.


Lot 261: Omega Speedmaster Missions

Voor de ware Speedmaster-freak. Een zelfde koffer heeft jarenlang ronde gedaan op Ebay. Wellicht is bij Antiquorum een betere deal te behalen?

Lot 281: Audemars Piguet Royal Oak A-series Jumbo

Een Royal Oak hoort volgens velen in staal uitgevoerd te zijn. Ergens hebben ze wel gelijk, de Royal Oak is immers ontworpen als een van de eerste luxe sporthorloges in een tijd waar het ofwel chique en duur was, ofwel sportief en utilitair. Wij hebben echter lak aan velen en zouden gewoon voor een gauwe gaan. Bloedmooi. Lot 282 betreft overigens een stalen A-serie echter heeft die niet de juiste wijzerplaat.

Lot 356: Rolex Triple Date #8171 Padellone

De Padellone blijft een van de mooiste horloges die Rolex ooit heeft geproduceerd. Zouden ze ooit met een moderne interpretatie komen? PoaG is benieuwd. Het hier aangeboden exemplaar heeft een stalen kast en krijgt daarmee een heerlijk understated uiterlijk.

Lot 364: Rolex Sea-Dweller #16600 Polizia di Stato

Comex' uitgezonderd wordt het niet veel beter op saffier Dweller gebied. Extreem gaaf, helemaal met alle goodies. Als we wat tijd kunnen vinden zullen we hier eerdaags wat dieper op in gaan.

Lot 388: Universal Geneve Aero-Compax

Hier worden wij enthousiast van. Een relatief obscuur merk, een prachtig en enigszins excentriek ontwerp, zwarte wijzerplaat met prachtige ster-indexen en een eigen uurwerk. Schiet ons maar lek.

Lot 420: Jaeger-LeCoultre Globe

Klokken: we gaan er geen gewoonte van maken. We hebben echter een zwak voor globes en als 'ie dan ook nog eens voorzien is van een uurwerk, gemaakt door een respectabel merk, dan zwichten wij al snel. Hij is wel wat lastiger te verbergen voor uw wederhelft dan een horloge - indien van toepassing


Lot 514: Audemars Piguet Triple Date Chronograph

Een tijdloze klassieker. Jammer dat het geen perpetual betreft, maar voor de rest hebben we weinig te zeuren. Klik vooral op de link: de two-tone wijzerplaat komt op deze foto niet geheel tot zijn recht. 'Nuff said.

Lot 585: Cartier Chronograph

Nog zo'n snoepje. Gebouwd door Jaeger-LeCoultre, maar door de Romeinse cijfers toch 100% Cartier. Bijzonder stijlvol.

Lot 596: Rolex Cosmograph Daytona #6240

Knipper even met uw ogen.

Ja?

Inderdaad, er staat alleen Rolex op de wijzerplaat! Het schijnt dat een van de leveranciers van de wijzerplaten, Singer, een nieuwe techniek had ontwikkeld om de indexen op de plaat te bevestigen en om de een of andere reden hebben ze alle overige tekst gelijk maar achterwege gelaten. Even zeldzaam als mooi.

Al met al niet slecht toch? Hopelijk weet Antiquorum de weg terug naar de top te vinden.

PoaG wenst u een fijn weekend. Blader vooral nog even door de volledige catalogus!