zondag 6 november 2011

Zondag Wereldreis

Jazeker, er is alweer een week voorbij en het is alweer zondag. Morgen begint het echte leven weer, vanavond gaan we nog even genieten van een paar topstukken uit het wereldwijde aanbod.. Zonnebril op en remmen los, let's go!





Gespot bij Vintagewatches.it: Mido Multi-Centrechrono

Vandaag beginnen we onze reis in Italië, de thuisbasis van überexpert Stefano Mazzariol en zijn Vintagewatches.it. Buiten het Rolex-geweld waar hij om bekend staat viel ons deze Mido op.. Jazeker, Mido! Mido is nog zo'n merk dat tegenwoordig weinig boeiends meer te bieden heeft. Deze Centrechrono is daarentegen schitterend.. Zowel de minuten als de seconden van de chrono worden vanuit het centrum weergegeven het uurwerk is een plaatje plús een eigen brouwsel. Erg gaaf.


Gespot bij 10PastTen.com: Rolex Datejust #6105

In Italië pakken we de Concorde -ja, in het PoaG-universum bestaat 'ie nog- richting San Francisco om eens te kijken wat Eric Ku voor moois heeft. Vanzelfsprekend stelt hij niet teleur; het is eerder moeilijk kiezen. Onze favoriet van deze week is deze prachtige vroege Datejust met zeldzame zwarte wijzerplaat, bijgenaamd 'Ovettone' door zijn Bubbleback achterdeksel. Zwarte wijzerplaten zijn zeldzaam, ze waren in het verleden niet bijster populair en zijn een stuk gevoeliger voor UV en andere invloeden van buitenaf.. Het is echter bloedmooi! En dan dat facetrandje om de datum.. *kwijl*


Gespot bij BrevetWatches: Heuer Calculator

Van San Francisco keren we terug naar Europa - DüDo om precies te zijn. Bij BrevetWatches vinden we deze stoere Heuer Calculator. Heuer heeft bijzonder veel prettige chronografen gemaakt waarvan er velen inmiddels meer-dan-bekend zijn bij het grote publiek. De Calculator is echter relatief onbekend, misschien omdat hij ook nooit in een moderne uitvoering gemaakt is. Het is een bijzonder markant horloge. Voorzien van een rekenlineaal waar de Navitimer beroemd mee is geworden en aangedreven door het ChronoMatic kaliber. Ze zijn niet bijzonder prijzig maar daarom misschien juist wel interessant.